Poate cei mai buni tenismeni din istorie, actualul numar unu mondial, elvetianul Roger Federer si americanul Pete Sampras, invingator de 7 ori la Wimbledon , se vor intalni in trei meciuri meciuri demonstrative pe taram asiatic.Primul meci demonstrativ va avea loc marti la Seoul, al doilea joi la Kuala Lumpur si ultimul meci sambata la Macao.

Pete Sampras, 36 de ani, care desi s-a retras din activitate in 2002, s-a antrenat din greu pentru aceste meciuri:"Ma aflu in fata unei mari provocari, pentru care mi-am intensificat antrenamentele", Sampras a tinut sa mentioneze:" Poate ca nu mai sunt la fel de rapid ca in trecut, dar cred ca pot fi competitiv".

Federer, proaspat castigator al Mastersului de la Shanghai s-a declarat incantat de faptul ca va juca impotriva lui Sampras:"Este o mare onoare pentru mine, dar in acelasi timp nu va fi usor".... "Va fi dificil pentru mine pentru ca m-am antrenat in acest an cu el in Los Angeles si pot spune ca joaca foarte bine".

Cei doi s-au intalnit o singura data intr-un meci oficial, in 2001, la Wimbledon atunci cand Federer s-a impus la capat unui meci de-a dreptul electrizant cu scorul de 7-6 (7), 5-7, 6-4, 6-7 (2), 7-5.